Climate protection measures
Topa is een toonaangevende organisatie met 100 jaar ervaring op het gebied van verpakkingsontwikkeling en verpakkingsinnovatie. Met een vooruitstrevende blik op het gebied van transportverpakkingen leveren wij innovatieve en klantspecifieke verpakkingsoplossingen uit ons eigen assortiment en op maat. Dankzij een groot assortiment aan transportverpakkingen, industriële verpakkingen, beschermende verpakkingen, retail verpakkingen en displays, kunnen wij met u meedenken en u adviseren. Onze verpakkingsspecialisten begeleiden u vanzelfsprekend bij uw verpakkingsvraagstuk. Zij zijn technisch onderlegd en kennen uw branche als geen ander. Hierdoor zijn zij een inhoudelijk sterke gesprekspartner. Dit maakt van Topa een betrouwbare partner voor al uw verpakkingsmateriaal; van advies tot aankoop. Topa levert verpakkingen voor o.a. de industrie, e-commerce, logistiek & fulfilment, food, retail en telecom. Onze producten komen tegemoet aan vele marktsectoren, inclusief levensmiddelenfabrikanten, consumptiegoederen en industriële producten. Hiermee willen wij u helpen nog succesvoller te zijn in uw markt en de zorgen weg te nemen bij het ontwikkelen van verpakkingen.

De naam ‘Topa’ is ontstaan uit de woorden TOuw en PApier. Het bedrijf bestaat al al sinds 1922 en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een autoriteit in de verpakkingsindustrie. Inmiddels bestaat de Topa Groep uit de volgende onderdelen:
  • Topa Verpakking
  • Topa Packaging
  • Topa Thermal
  • Learn more
    Topa VerpakkingTopa Verpakking is een toonaangevende organisatie met 100 jaar ervaring op het gebied van verpakkingsontwikkeling en verpakkingsinnovatie. Met een vooruitstrevende blik op het gebied van transportverpakkingen leveren wij innovatieve en klantspecifieke verpakkingsoplossingen uit een eigen assortiment en op maat. Onze verpakkingsspecialisten begeleiden u vanzelfsprekend bij uw verpakkingsvraagstuk. Zij zijn technisch onderlegd en kennen uw branche als geen ander. Hierdoor zijn zij een inhoudelijk sterke gesprekspartner. Dit maakt van Topa een betrouwbare partner voor al uw verpakkingsmateriaal; van advies tot aankoop.

    Wij weten hoe belangrijk het verpakkingsproces is voor de reputatie van uw bedrijf. U wilt dat uw producten op tijd, in perfecte staat én zo kostenefficiënt mogelijk aankomen. Schade en vertraging brengen extra kosten met zich mee en zijn slecht voor uw imago. Niet alleen het verpakkingsmateriaal wordt onder de loep genomen, maar naar het gehele proces wordt gekeken. En dat is wat ons onderscheidt van anderen. Topa Verpakking wordt internationaal erkend voor zijn kennis van en visie op verpakken. Dankzij ons grote assortiment, onze eigen productie én ons innovatie- en ontwikkelingscentrum, hebben wij alles in huis om samen met u uw processen te optimaliseren. Samen gaan wij verder dan verpakken!

    Topa Verpakking is gevestigd in Nederland. De kantoren bevinden zich in Voorhout en het distributiecentrum en onze eigen dozenfabriek zijn gevestigd in Lelystad.
    Learn more
    Topa Packaging Topa Packaging werd in 2015 opgericht als volwaardig Belgische filiaal van Topa Verpakking. Wij liften mee op hun eeuwenlange succes en ervaring. Bij Topa Packaging hebben we een compleet assortiment van verpakkingen, voor alle mogelijke verpakkingsvragen. Daarnaast ontwikkelen en testen wij innovatief maatwerk voor bijzondere producten en doeleinden. Hierbij werken onze specialisten nauw samen met opdrachtgevers. Vaak zijn dat intensieve trajecten, waarin een kritische blik en vindingrijkheid minstens zo belangrijk zijn als kennis van betrouwbare verpakkingen. Zo werken wij al enkele jaren met succes aan uitdagingen op het gebied van verpakken. Met ervaren, betrokken medewerkers die snel schakelen en snappen wanneer zij net die stap extra moeten zetten.

    Want Topa gaat verder dan verpakkingen. Verpakken is ondernemen, weten wij uit ervaring. Onze klanten vertrouwen erop dat hun producten tijdens het transport optimaal worden beschermd, onder alle omstandigheden. Dat is cruciaal voor hun continuïteit en winstgevendheid. Een verpakking moet bovendien tegen de goede prijs worden ingekocht en zo duurzaam mogelijk zijn. Daarom zetten wij ons in voor gedegen en verantwoord verpakken, vanuit een helikopterview over de gehele logistieke keten. Voor kennisontwikkeling en innovaties, inclusief uitvoerige simulatietests. Voor procesoptimalisering, kostenbesparing en milieuwinst. Dit komt allemaal samen in de zekerheid waar Topa Packaging voor staat; het is de service aan al onze klanten.
    Learn more
    Topa ThermalTopa Thermal is een wereldwijd toonaangevende innovator en leverancier van thermische systemen, ontworpen om de veilige distributie van medicijnen, vaccins en andere levensreddende gezondheidsproducten voor de farmaceutische, biotechnologische, medische industrie en logistiek van derden te ondersteunen. Met onze jarenlange expertise bieden wij een grote selectie thermische verpakkingscomponenten en de meest uitgebreide engineering- en testdiensten die beschikbaar zijn in de industrie. Onze oplossingen voor temperatuurbewaking houden uw meest waardevolle en gevoelige producten tijdens het transport binnen een veilig temperatuurbereik. In ons ontwerp- en ISTA™-testlaboratorium ontwikkelen we verpakkingsoplossingen die voor u werken en voldoen aan uw uitdagingen op het gebied van specifieke tijd- en temperatuurvereisten. Learn more