Projectdetails
1315 · Windenergie
  • Bhatel, India
Duurzame ontwikkeling in India bevorderen door windenergie

Het klimaatproject in Bhatel in de Indiase deelstaat Gujarat levert elektriciteit uit hernieuwbare bronnen met behulp van windenergie. Hier voorzien 23 windturbines met een totale capaciteit van 50,6 MW het regionale elektriciteitsnet van gemiddeld 177.302 MWh per jaar. Het Indiase elektriciteitsnet wordt nog steeds sterk gedomineerd door fossiele en thermische energieopwekking, dus het project levert een waardevolle bijdrage aan klimaatactie - jaarlijks wordt ongeveer 167.000 ton CO2 bespaard dankzij deze emissiearme energieopwekking.

Tegelijkertijd bevordert het de duurzame ontwikkeling in India: de lokale bevolking profiteert van een stabieler elektriciteitsnet en langdurige arbeidscontracten in een regio waar de meeste banen tijdelijke banen in de landbouw zijn. Het betalen van meer dan het regionale minimumloon verbetert ook de levensstandaard van de werknemers.

Hoe windenergie bijdraagt aan klimaatactie

Zoals de naam al doet vermoeden, gebruiken windturbines de kracht van de wind om energie op te wekken. Tijdens dit proces zet een generator in de windturbine kinetische energie om in elektrische energie. Fossiele brandstoffen worden in veel regio’s wereldwijd voornamelijk gebruikt om energie op te wekken. Het overschakelen op het gebruik van schone windenergie is cruciaal om een deel van deze koolstofemissies te verminderen, omdat schone energie aantoonbaar de CO2-uitstoot vermindert.

In de meeste gevallen wordt de duurzaam opgewekte elektriciteit van de windenergieprojecten geleverd aan een regionaal elektriciteitsnet, waardoor de stroomvoorziening wordt gediversifieerd en de energiezekerheid wordt verbeterd in regio's die vaak te maken hebben met stroomtekorten en -uitval. Een project creëert vaak meer werkgelegenheid voor de lokale bevolking en daarnaast kan het gebied worden gebruikt voor aanvullende activiteiten, zoals landbouw. Windenergieprojecten leveren een belangrijke bijdrage aan een schone energievoorziening wereldwijd en dragen bij aan duurzame ontwikkeling met inachtneming van de VN Sustainable Development Goals (SDG's). De projecten van deze technologie in het ClimatePartner portfolio zijn geregistreerd bij internationale standaarden.

Bijdrage aan de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling (SDG's)
Betaalbare en Duurzame EnergieDe opgewekte elektriciteit verbetert de netfrequentie en de beschikbaarheid van elektriciteit voor de plaatselijke consumenten.
Eerlijk Werk en Economische GroeiTot dusver heeft het project 15 duurzame banen opgeleverd in een regio waar de meeste werkgelegenheid bestaat uit tijdelijke landbouwarbeid.
KlimaatactieDe projectactiviteit genereert hernieuwbare energie in plaats van elektriciteit op basis van fossiele brandstoffen en bespaart daardoor ongeveer 167.000 ton CO2-uitstoot per jaar.
ProjectnormGold Standard VER (GS VER)TechnologieWindenergieRegioBhatel, IndiaGeraamde jaarlijkse emissiereducties167,000 t CO2Gevalideerd doorApplus+ LGAI Technological Center, S.AGeverifieerd doorApplus+ LGAI Technological Center, S.A