Projektinformation
2030 · emPOWERing
  • Afrika, kontinental
Tillgång till grön energi i Afrika

Hälften av Afrikas befolkning saknar tillgång till el. Denna unika kombination av klimatprojekt gynnar samhällen i Afrika genom att bidra till en hållbar, säker energiförsörjning.

Med denna högkvalitativa projektportfölj stöder vi vind- och solenergiprojekt som möjliggör Afrikas enorma potential för hållbar energiproduktion:

#1405 Solenergi, Ambatolampy, Madagascar

#1404 Solenergi, Omaheke, Namibia

#1488 Solenergi, Aswan, Egypten

#1515 Vindkraft, Northern Cape, Sydafrika

#1574 Vindkraft, Ombepo, Namibia

Totalt sett undviker portföljen cirka 446 770 ton koldioxidutsläpp per år.

Vårt åtagande: Främja en rättvis övergång till förnybar energi i Afrika

Den afrikanska kontinenten står inför många sociala, ekonomiska, hälsomässiga och miljömässiga utmaningar. Övergången till ett energisystem som bygger på förnybar energi som vind-, sol- och vattenkraft är avgörande för en hållbar utveckling, särskilt när det gäller att mildra effekterna av klimatförändringarna och ge alla tillgång till ren energi till överkomliga priser.

Afrika kan komma att fördubbla sin efterfrågan på energi under nästa årtionde och det nuvarande nätet bygger till största delen på icke förnybara, utsläppsintensiva källor som kol. Vi måste frikoppla "beroendet av fossila bränslen", som FN:s generalsekreterare Guterres uttrycker det, för att minska koldioxidutsläppen avsevärt, särskilt inom energisektorn. Det är därför avgörande att främja utbyggnaden av hållbar energi. Klimatprojekt kan frigöra potentialen för förnybar energiproduktion i många olika regioner i Afrika. Projekten med denna teknologi i ClimatePartners portfölj är registrerade enligt internationella standarder.

Bidrag till FN:s mål för hållbar utveckling (SDG, Sustainable Development Goals)
Hållbar energi för allaPortföljen bidrar till att avsevärt öka andelen förnybar energi i den globala energimixen.
Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxtDenna projektportfölj av förnybar energi skapar arbetstillfällen för människor i hela Afrika.
Bekämpa klimatförändringarnaGenom att använda förnybara källor istället för fossila bränslen undviker projekten koldioxidutsläpp inom energisektorn, som står för en tredjedel av de globala utsläppen av växthusgaser.
ProjektstandardVerified Carbon Standard (VCS)TeknikemPOWERingRegionAfrika, kontinentalBeräknade årliga utsläppsminskningar446,770 t CO2Validerad avaccredited Validation and Verification Bodies (VVBs)Verifierad avaccredited Validation and Verification Bodies (VVBs)