2030 · emPOWERing
  • Afrika, Continentaal
Toegang tot groene energie in Afrika

De helft van de bevolking van het Afrikaanse continent heeft geen toegang tot elektriciteit. Deze unieke combinatie van klimaatprojecten komt ten goede aan gemeenschappen in Afrika door bij te dragen aan een duurzame en veilige energievoorziening.

Met deze hoogwaardige projectportefeuille ondersteunen wij wind- en zonneprojecten die Afrika's enorme potentieel voor duurzame energieopwekking benutten:

#1405 Zonne-energie, Ambatolampy, Madagascar

#1404 Zonne-energie, Omaheke, Namibië

#1488 Zonne-energie, Aswan, Egypte

#1515 Windenergie, Noordkaap, Zuid-Afrika

#1574 Windenergie, Ombepo, Namibië

In totaal vermijdt de portefeuille ongeveer 446.770 ton CO2-uitstoot per jaar.

Onze inzet: Een rechtvaardige overgang naar hernieuwbare energie in Afrika stimuleren

Het Afrikaanse continent staat voor veel sociale, economische, gezondheids- en milieu-uitdagingen. De overgang naar een energiesysteem dat is gebaseerd op hernieuwbare energie, zoals wind, zon en waterkracht, is essentieel voor een duurzame ontwikkeling, vooral om de gevolgen van klimaatverandering te beperken en iedereen toegang te geven tot schone en betaalbare energie.

Afrika kan zijn vraag naar energie de komende tien jaar verdubbelen en het huidige netwerk steunt voornamelijk op niet-hernieuwbare, emissie-intensieve bronnen zoals steenkool. We moeten een einde maken aan de "verslaving aan fossiele brandstoffen", zoals VN-secretaris-generaal Guterres het formuleert, om de CO2-uitstoot aanzienlijk te verminderen, vooral in de energiesector. Het is dus van cruciaal belang om de uitbreiding van duurzame energie te bevorderen. Op het Afrikaanse continent kan deze overgang bijdragen tot het beëindigen van de energiearmoede, het stabiliseren van de energienetwerken en het verminderen van de energieafhankelijkheid. Klimaatprojecten kunnen het potentieel voor duurzame energieopwekking in veel verschillende regio's in Afrika toegankelijk maken. De projecten van deze technologie in het ClimatePartner portfolio zijn geregistreerd bij internationale standaarden.

Bijdrage aan de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling (SDG's)
Betaalbare en Duurzame EnergieDe portefeuille draagt bij tot een aanzienlijke verhoging van het percentage hernieuwbare energie in de mondiale energiemix.
Eerlijk Werk en Economische GroeiDeze portefeuille van hernieuwbare energieprojecten creëert werkgelegenheid voor de bevolking in Afrika.
KlimaatactieDoor het gebruik van hernieuwbare bronnen in plaats van fossiele brandstoffen voorkomen de projecten CO2-emissies in de energiesector, die verantwoordelijk zijn voor één derde van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen.
ProjectnormVerified Carbon Standard (VCS)TechnologieemPOWERingRegioAfrika, ContinentaalGeraamde jaarlijkse emissiereducties446,770 t CO2Gevalideerd dooraccredited Validation and Verification Bodies (VVBs)Geverifieerd dooraccredited Validation and Verification Bodies (VVBs)