Windenergie in Maharashtra

Door het benutten van windkracht maakt het project gebruik van duurzamere technologieën op het gebied van hernieuwbare energie om zodoende schone elektriciteit te produceren en aan het Indiase net te leveren. Daarom is een nieuwe windenergiecentrale opgezet in het district Sangli, dat gelegen is in de staat Maharashtra in het centraal-westen van India. De centrale bestaat uit 17 windturbinegeneratoren van elk 2 MW die samen ongeveer 67.133 MWh elektriciteit per jaar opwekken. Dit zal de stroomtransmissie in het gebied verbeteren en problemen met de distributie verminderen.

Het project zal verder bijdragen tot de verlichting van de armoede, aangezien het werkgelegenheid schept voor de lokale bevolking. Alle werknemers ontvangen een gelijk loon en driemaandelijkse educatie rondom vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling.

Hoe windenergie bijdraagt aan klimaatactie

Zoals de naam al doet vermoeden, gebruiken windturbines de kracht van de wind om energie op te wekken. Tijdens dit proces zet een generator in de windturbine kinetische energie om in elektrische energie. Fossiele brandstoffen worden in veel regio’s wereldwijd voornamelijk gebruikt om energie op te wekken. Het overschakelen op het gebruik van schone windenergie is cruciaal om een deel van deze koolstofemissies te verminderen, omdat schone energie aantoonbaar de CO2-uitstoot vermindert.

In de meeste gevallen wordt de duurzaam opgewekte elektriciteit van de windenergieprojecten geleverd aan een regionaal elektriciteitsnet, waardoor de stroomvoorziening wordt gediversifieerd en de energiezekerheid wordt verbeterd in regio's die vaak te maken hebben met stroomtekorten en -uitval. Een project creëert vaak meer werkgelegenheid voor de lokale bevolking en daarnaast kan het gebied worden gebruikt voor aanvullende activiteiten, zoals landbouw. Windenergieprojecten leveren een belangrijke bijdrage aan een schone energievoorziening wereldwijd en dragen bij aan duurzame ontwikkeling met inachtneming van de VN Sustainable Development Goals (SDG's). De projecten van deze technologie in het ClimatePartner portfolio zijn geregistreerd bij internationale standaarden.

Bijdrage aan de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling (SDG's)
Betaalbare en Duurzame EnergieDoor elektriciteit uit fossiele brandstoffen te vervangen, kunnen zowel de uitstoot van broeikasgassen als verontreinigende stoffen in de lucht, zoals stikstofoxiden, zwaveloxiden, koolmonoxide en deeltjes worden verminderd.
Eerlijk Werk en Economische GroeiHet project bevordert duurzame, inclusieve en duurzame economische groei en fatsoenlijk werk voor iedereen, inclusief jongeren en personen met een handicap.
KlimaatactieHet project bespaart gemiddeld 65.630 ton CO2-uitstoot per jaar.
ProjectnormGold Standard VER (GS VER)TechnologieWindenergieRegioSangli, IndiaGeraamde jaarlijkse emissiereducties65,636 t CO2Geverifieerd doorLGAI Technological Center, S.A.